2009-09-20 18:17:01• hírek • Ferenczi Noémi

Két keréken a tisztább levegőért

A kedvező időjárás sok érdeklődőt csalogatott ki vasárnap a szabadba a Nemzetközi Autómentes Nap alkalmából.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület minden évben megszervezi a Nemzetközi Autómentes Napot. Ezen a napon dién is két kerékre pattantak a természetbarátok és meg sem álltak a Túrpartig, ahol az EKÉ-sek bemutatták a tájat, annak értékeit. A bográcsozással egybekötött túrán közel kétszáz érdeklődő vett részt. Az időjárás is kedvezett a jó hangulatú rendezvénynek. A túrázók a város régi központjából indultak és a déli órákra már le is gyűrték a körülbelül 25 kilométeres távot. Akinek nem volt biciklije, a szervezők szekéren biztosítottak számukra helyet, így bárki részt vehetett a rendezvényen, melynek célja nem csak a Túr-mente páratlan élővilágának bemutatása volt, hanem az alternatív, nem szennyező közlekedés eszméjének népszerűsítése.

Az európai autómentes nap, egyébként, egy 1998 óta minden évben megtartott rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, és a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A vasárnapi rendezvény a csíkszeredai Polgártárs Alapítvány és a Stichting Doen által finanszírozott A Túrmenti Zöld Utat népszerűsítő események elnevezésű projekt keretében szervezték.


Reggeli gyülekező a Székesegyház előtt
Reggeli gyülekező a Székesegyház előtt


Sokan letekerték a 25 kilóméteres távot
Sokan "letekerték" a 25 kilóméteres távot


Kényelmesen utaztak akik a szekeret választották bicikli helyett
Kényelmesen utaztak akik a szekeret választották bicikli helyett


Jól esett a Túr partján elfogyasztott bográcsos
Jól esett a Túr partján elfogyasztott bográcsos


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: